Bakken met energie

Waar moet ik op letten bij een energievergelijker?

Om je energiekosten te kunnen vergelijken kun je gebruik maken van een online energievergelijker. Niet alle vergelijkers maken een vergelijking op dezelfde manier, hanteren dezelfde prijzen of  werken hetzelfde. Daarom is het goed dat je op bepaalde zaken let voordat je gaat vergelijken. Waar je op moet letten,  lees je hieronder.

Onafhankelijkheid

Veel online vergelijkers zijn niet geheel onafhankelijk. Ze hebben vaak prijsafspraken met energieleveranciers waardoor deze altijd als goedkoopste uit de bus komen bij een vergelijking. Ook kunnen zij welkomstcadeaus aanbieden, die je in de meeste gevallen altijd zelf terugbetaald. Let hierop! De tarieven mogen dan wel laag zijn, maar vaak zijn de vaste kosten hierdoor hoger of zijn er speciale voorwaarden aan het contract verbonden. Kijk ook even of de BTW er wel bij berekend is. Vaak berekenen ze dit achteraf en vermelden ze het niet.

Ook zijn er vergelijkers die een onafhankelijk overzicht naar je toesturen waardoor je een duidelijk en juist beeld krijgt van de markt. Zij bieden als extra service daarnaast een overstapservice aan voor een geselecteerde groep leveranciers. Dit doen zij omdat ze weten dat de geselecteerde leveranciers geen speciale voorwaarden of duurdere prijzen rekenen.

Word alles voor je geregeld?

Wanneer je via een online vergelijker een overstap wilt maken omdat je bijvoorbeeld kunt besparen op je energiekosten of omdat je niet tevreden bent over je huidige energieleverancier. Het is fijn als de overstap dan voor je geregeld wordt, in plaats dat je alles zelf moet regelen. Bij sommige vergelijkers is dit namelijk wel het geval. Daar dien je zelf je huidige contract op te zeggen bij de energieleverancier en het nieuwe contract aan te vragen.

Er is ook een energievergelijker waarbij dit voor je gedaan wordt. De gehele overstap wordt voor je geregeld en je hoeft er zelf niet naar om te kijken. Dat is prettig geregeld! Je ontvangt vanzelf bericht wanneer de nieuwe energieleverancier gaat beginnen met het leveren van stroom en gas en je ontvangt de rekening per mail of via de post.

Maak gebruik van de juiste energievergelijker

Met deze informatie is het makkelijk om gebruik te maken van de juiste energievergelijker. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor gas en stroom en dat je altijd het voordeligste energiecontract hebt afgesloten. Maak gebruik van de energievergelijker op Consumind.nl!